VangnetXpert

Met VangnetXpert wordt de verzuimsoftware van Empirion nog verder uitgebreid. Met de Xpert Suite krijgt u naast een compleet verzuimsysteem de middelen om uw processen rondom verzuim, arbo en gezondheid optimaal uit te voeren en te besturen. De verzuimsoftware van Empirion kan dit als enige van de verzuimsystemen aan u bieden.

 

De impact van een nieuw re-integratie tijdperk 

De tijd dat u als werkgever, voor ex-medewerkers in de ziektewet, een collectieve sectorpremie betaalde en voor deze groep geen WGA-premie werd doorbelast, is vanaf 1 januari 2013 definitief voorbij. Met de “Wet Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters” (BEZaVa) breekt een tijdperk aan waarin u wordt afgerekend op het aantal ex-medewerkers die een ziektewet- of WIA-uitkering ontvangen. Bedrijven met veel tijdelijke contracten, veel verloop en een hoog verzuimpercentage, lopen hierdoor een aanzienlijk financieel risico.

 

Het komt er kort samengevat op neer dat u als werkgever gaat betalen voor de uitkeringsschade van uw ex-medewerkers. Het wordt, ook als u eigenrisicodrager voor de ziektewet bent, belangrijk dat u ex-medewerkers niet uit het oog verliest. 

 

VangnetXpert brengt rust

Het monitoren van ex-medewerkers is geen gemakkelijke opgave en kan tijdrovend zijn. Wie voert binnen uw bedrijf de centrale regie over deze activiteit? Telefonisch contact is de meest voor de hand liggende manier om contact te houden met uw ex-medewerkers. U wilt de inzetbaarheid monitoren en, indien relevant, re-integratiekansen benutten. U wilt ook over de schouders van het UWV meekijken zodat u weet of zij de eerstejaarskeuringen etc. op tijd uitvoeren. Het monitoren van de inzetbaarheid noemen wij administratief monitoren.

 

Empirion heeft voor het administratief monitoren en re-integreren van vangnetters handige hulpmiddelen ontwikkeld die ervoor zorgen dat uw ex-medewerkers continu in beeld zijn.

 

Meer weten

Download de brochure en bekijk ons uitgekiende vangnetprotocol en onze unieke tijdbesparende monitoring propositie.

 

VangnetXpert