Nieuwsberichten

Duurzame groei zet door

Steeds meer organisaties kiezen voor Empirion. Hierdoor heeft Empirion een omzetgroei doorgemaakt van ruim 20% in 2015 en ruim 25% in 2016 (tot op heden). Steeds meer organisaties werken met succes met de Xpert Suite, het beste gezondheidsplatform van Nederland. Inmiddels bedient Empirion een half miljoen medewerkers. De forse groei is vooral te danken aan innovatie en de betrouwbaarheid van de producten en diensten. Empirion heeft de afgelopen jaren benut om belangrijke innovaties door te voeren en voor de komende periode zullen weer veel nieuwe innovaties aan klanten beschikbaar gesteld worden.

 

Diederik Benders, directeur Sales & Operations: “We hebben fors geïnvesteerd in vernieuwing en goed geluisterd naar wat onze klanten van ons vragen. En dat blijven we doen. We geloven er in dat we klanten moeten betrekken bij wat we maken. We bouwen modules vaak via co-creatie met onze klanten. Goede ideeën worden zeer gewaardeerd. We zien dat er op dit moment veel aan de hand is in onze markt, vooral op het terrein van privacy en beveiliging wordt er steeds meer eisen gesteld en daar spelen we op in.” De afgelopen tijd is er (terecht) veel te doen geweest over de bescherming van medische gegevens. Hier wordt steeds beter op gelet en soms worden organisaties op hun vingers getikt als ze niet goed omgaan met de bescherming van gegevens van medewerkers.

 

Op zichzelf vinden wij dit een goede ontwikkeling. Het stelt organisaties wel voor grote uitdagingen. Vooral organisaties die eigen ontwikkelde systemen up to date willen houden lopen tegen problemen aan. Zij moeten bijvoorbeeld investeren in het beter beveiligen van systemen want niemand zit erop te wachten dat zij negatief in het nieuws komen omdat ze ongewild onvoldoende veilig zijn. Die investeringen zijn fors. Tegelijkertijd moet software ondersteunend zijn aan mensen in het veld. Werken met software moet ook de mensen die het gebruiken blij en vitaal maken!

 

Deze organisaties komen soms voor de moeilijke afweging te staan om het eigen systeem te vervangen. Uiteindelijk biedt een overstap naar Empirion uitkomst. Want doordat deze organisaties ervoor kiezen het gezondheidsmanagement en de verplichtingen die daarbij horen te laten ondersteunen door ons, besparen ze veel geld. Wij geloven erin dat onze software van de beste kwaliteit moet zijn en tegen de meest scherpe tarieven moet worden aangeboden. Onze software moet zo toegankelijk en betaalbaar mogelijk zijn. Bovendien kunnen klanten met al hun vragen bij ons terecht. We staat 24/7 voor onze klanten klaar. De hoge servicegraad die Empirion biedt, wordt door veel organisaties als zeer prettig beschouwd. Klanten worden snel geholpen door deskundige adviseurs. Vragen worden meestal direct afgehandeld.

 

We houden onze klanten niet alleen de service level agreement voor maar willen klanten direct helpen en adviseren.
Empirion is door haar forse groei ook voor nieuwe uitdagingen komen te staan. We hebben dertien nieuwe medewerkers aangenomen in een jaar tijd. We hebben in nieuwe mensen geïnvesteerd omdat we ondanks groei ook onze kwaliteit willen handhaven. Klanten moeten dezelfde service en aandacht blijven krijgen die ze van ons gewend zijn. En intern willen wij met hetzelfde enthousiasme aan onze dienstverlening blijven werken. Waar in 2015 de groei impact had op de interne werkdruk, merken wij dat juist in 2016 we goede controle over de groei hebben.

 

We kijken met vol vertrouwen naar de toekomst om samen met onze bestaande en nieuwe klanten te innoveren en te blijven ontwikkelen.